lingerie

 

Vooropleiding

Je kan bij ons ook een lingerie opleiding volgen. Met het erkende diploma kan je in de textielbranche aan de slag. Om aan de opleiding te kunnen beginnen moet je wel al naaiervaring en ook wat patroonteken ervaring hebben. Je hoeft geen speciale vooropleiding gevolgd te hebben, MBO – 4 denkniveau* is wel vereist. De lessen zijn niet klassikaal, dus je werkt altijd op je eigen tempo.

* MBO – 4 denk niveau houdt in dat je minstens een MBO opleiding op niveau 4 succesvol zou kunnen afronden. Je hoeft niet daadwerkelijk een diploma in je zak te hebben.

Lestijden

De lessen voor de opleiding costumiere zijn op maandagmiddag van 15:00 tot 17:00 of dinsdagmiddag van 12:00 tot 14:00 of donderdagmiddag van 16:00 tot 18:00. Naast deze 2 uur per week les ben je nog gemiddeld 6 uur per week kwijt aan huiswerk.
De klassen zitten inmiddels helemaal vol, maar je kan je aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er een plekje vrijkomt nemen wij contact met u op. De wachttijd bedraagt momenteel 5 tot 11 maanden. Er zijn geen vaste startdata voor de opleiding, je kan het hele jaar door instromen.

Inhoud

De opleiding lingerie beslaat meerdere facetten en varianten. Aan bod komen onder andere het tekenen en naaien van verschillende beha’s en slips, body’s, tankini’s en speciale beha’s zoals de prothese beha en de 1-borst beha. Je leert tekenen op elke gewenste maat en in ieder gewenst model. Ook leer je het tekenen van diverse herenslips.

Examen

De opleiding Lingerie wordt afgesloten met een examen. Dit examen wordt centraal afgenomen op een andere lokatie. Mogelijk moet hiervoor naar Utrecht of Rotterdam gereisd worden. Er is 2 keer per jaar een mogelijkheid om examen te doen, hierdoor kun te zelf je tempo bepalen en is het geen enkel probleem als je er een paar maanden langer of korter over doet. Het afleggen van een examen is uiteraard niet verplicht.

Kosten

Het lesmateriaal voor de opleiding kost € 76,50 + € 28 inschrijfgeld. Je ontvangt het teken- en overtrekpapier, het lesboek, en de showtassen om je tekeningen netjes in op te bergen. Ook ontvang je een potlood, gum, metermaatje en een 4-kleuren balpen, en een accessoirepakket met daarin al het materiaal voor het vervaardigen van 1 beha en 2 slips.

Naast dit lespakket betaal je ook nog je maandelijkse lesgeld van € 75,- per maand. De opleiding is in 1  jaar te volbrengen, afhankelijk van hoe snel je werkt.

Aan het eind van de gehele opleiding kun je examen doen. Dit examen is erkend door de branche vereniging MODINT. Het examengeld bedraagt € 85,-. Het examen is niet verplicht.

Rekenvoorbeeld

Jouw totale kosten:
Wanneer je 1 jaar doet over je opleiding dan betaal je € 104,50 aan lesmateriaalkosten, 11 x € 75,- euro aan lesgeld en € 85,- euro examengeld. In totaal betaal je dus € 1014,50 voor de volledige opleiding. Daarna heb je een diploma Lingerie en kan je in de textielbranche aan de slag.

(Dit totaalbedrag wordt niet in 1x in rekening gebracht, je betaald het lesmateriaal in 1x  en voor het lesgeld ontvang je maandelijks een factuurtje).

Nu aanmelden